- 5%
- 8%
- 10%
- None of these

C.P. of 56 kg rice = Rs. (26 x 20 + 30 x 36) = Rs. (520 + 1080) = Rs. 1600.

S.P. of 56 kg rice = Rs. (56 x 30) = Rs. 1680.

Profit= 1680-1600 =80

Profit percentage=(80/1600*100) % = 5%

**Profit Percent Formula = **Profit×100/C.P.